Skip links

Luxe BBQ: Waar moet je op letten?

De meeste mensen kopen een BBQ tussen de € 100 en € 400 euro. Als je het geld te besteden hebt, zijn er een aantal ongelooflijke barbecues op de markt verkrijgbaar! Hoogwaardige grills zijn niet goedkoop, maar bieden wel een goede ervaring mocht je hiernaar op zoek zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de luxe BBQ. Wat zijn de kenmerken ervan en zijn ze echt de moeite waard?

Kenmerken van een luxe BBQ

De prijs van grills varieert van honderden tot duizenden, waarbij het bedrag dat je voor jouw BBQ betaalt meestal recht evenredig is met de kwaliteit. Hier zijn enkele van de kenmerken die high-end grillapparatuur tot een geweldige investering maken:

Betere, veiligere branders – welk type grill je ook kiest wat betreft de gebruikte brandstof, hoogwaardige units zijn uitgerust met efficiëntere branders en de reeks geïnstalleerde veiligheidsvoorzieningen is ook groter. Hoogwaardige branders zorgen voor nauwkeurigere temperatuurinstellingen en ze leveren ook meer vermogen – een combinatie waarmee je gerechten kunt bereiden die hoge temperaturen en gecontroleerde instellingen nodig hebben;

Comfortkenmerken – de meeste hoogwaardige grills bevatten niet alleen een brandstofbron en branders, maar ook extra functies. De meeste hebben een ingebouwd draaispit, opties voor indirect koken en rokers die houtsnippers gebruiken;

Sterkere, duurzamere materialen – hoogwaardig, hoogwaardig staal, keramische tegels en andere, betrouwbare oplossingen zorgen ervoor dat je jouw grill langer dan een seizoen of twee kunt gebruiken;

Serviceondersteuning – hoewel veel low-end grills niet kunnen worden gerepareerd, zijn vervangende onderdelen gemakkelijker verkrijgbaar voor high-end producten en bij duurdere eenheden is er indien nodig ook service-ondersteuning beschikbaar.

Is een luxe BBQ de moeite waard?

De prijzen van sommige luxe BBQ’s laten je misschien afvragen of ze het echt waard zijn. Hoewel er tal van redenen zijn die hun hogere prijskaartjes rechtvaardigen, kan het nuttig zijn om de aanschaf van een high-end grill boven een standaardmodel te vergelijken met de aanschaf van een luxe sportwagen of SUV.

Prestaties: hoewel jouw gemiddelde auto je nog steeds van A naar B brengt, kan hij niet wedijveren met de kwaliteit, prestaties of prestige van een high-end, luxemodel. Evenzo krijg je met een premium grill een prestatie die in niets lijkt op de lagere modellen.

Materialen: hoogwaardige grills zijn gemaakt om lang mee te gaan, gemaakt van superieure materialen met een hoogwaardig vakmanschap dat veel verder gaat dan alles wat je ooit in een normale winkel zult vinden.

Kenmerken: niet alleen zijn de luxe modellen beter gemaakt, met hoogwaardige materialen, maar ze bieden ook een breder scala aan functies die je simpelweg niet krijgt met goedkopere versies. Infrarood koken is een voorbeeld, evenals ingebouwde rookkasten, extra branders, rotisserie-opties en technologisch geavanceerde grills met WiFi-verbinding voor extra gemak.

Productie: veel hoogwaardige grills hebben ook het voordeel dat ze worden gemaakt door ambachtelijke vakmensen. In een tijd waarin producten in toenemende mate worden geïmporteerd vanwege hun lage prijs, niet vanwege hun kwaliteit, is het belangrijk om de knowhow en het bedrijf van eigen bodem

Laat een reactie achter

Direct aan de slag met koken !

Tijdelijke 10% korting

Vul je email in en ontvang een kortingscode met 10% korting
op alle artikelen.
ONTVANG KORTINGSCODE
close-link
Subscribe
Downloaden

Gratis de 4 lekkerste BBQ recepten

Laat je email achter en je ontvangt direct de whitepaper met de 4 lekkerste BBQ recepten.
close-link