Skip links

Design BBQ: Welke soorten BBQ’s zijn er allemaal?

Barbecues zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten om aan bijna elke mogelijke grillbehoefte te voldoen. Ze variëren voornamelijk op basis van hun brandstofbron. De meest populaire brandstoffen zijn gas, houtskool, hout en elektriciteit.

Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen en het helpt bij het bepalen van jouw specifieke gebruikseisen. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten BBQ’s die er zijn, zodat jij weet welk design BBQ je het beste kunt kiezen.

Soorten design BBQ

1. Houtskool

Met houtskool / hout gestookte BBQ’s bieden een meer traditionele grillervaring. Met deze brandstoffen geef je vlees een heerlijke rooksmaak. Houtskool kan ook worden aangevuld met houtsnippers, waardoor unieke smaken ontstaan op basis van het soort hout dat je gebruikt.

Als je een houtskoolgrill wilt gebruiken, moet je rekening houden met de hoge kosten van houtskool of briketten. Je hebt ook te maken met de beschikbaarheid van bepaalde houtsoorten en met tijdrovend brandonderhoud.

Houtskool- en houtgestookte grills zijn vaak rommeliger dan andere opties, ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Houtskoolgrills zijn relatief goedkoop en kunnen echt eeuwig meegaan.

2. Propaan- of aardgasgrills

Gasgrills zijn het meest populaire type grill dat wordt verkocht. Ze kunnen binnen enkele minuten worden gestart en zijn klaar voor gebruik.

Propaan- of vloeibaar propaan (LP) gasroosters zijn aangesloten op een propaangastank, terwijl hun tegenhangers op aardgas zijn ontworpen om te worden aangesloten op jouw gasleiding. Dit maakt de werking van deze grills redelijk betaalbaar in vergelijking met houtskool-, hout- en pelletopties.

Als je een gemiddelde huiseigenaar bent en op zoek bent naar een trefzekere manier om hamburgers en hotdogs te bereiden, dan is een gasgestookte grill de perfecte keuze. Ze hebben lagere brandstofkosten en vergen doorgaans minder onderhoud.

3. Keramische grills

Moderne keramische grillontwerpen zijn gebaseerd op oude kookpotten van klei. Een van de belangrijkste voordelen van deze BBQ’s is het feit dat ze goed warmte vasthouden, waardoor ze veelzijdiger zijn. Ze kunnen worden gebruikt voor grillen, roken en zelfs bakken.

Het is echter vermeldenswaard dat keramische roosters duurder zijn dan de andere beschreven typen vanwege hun dure fabricageprocessen en hun lage productievolumes.

4. Elektrische grills

Om te beginnen steek je hem gewoon in een stopcontact en zet je hem aan. Je kunt elektrische grills vinden die zijn ontworpen voor gebruik binnen en buiten.

De afwezigheid van echte vlammen ontkent het vlees echter de unieke rokerige smaak en smaak die geassocieerd wordt met houtskool. Omdat deze roosters op een stopcontact moeten worden aangesloten, is het gebruik ervan vrij beperkt.

5. Pelletgrills

Een pelletgrill werkt op elektriciteit en wordt gevoed door pellets. Net als bij houtgestookte grills, kunnen de hardhouten pellets van voedselkwaliteit van verschillende soorten zijn die de smaak kunnen beïnvloeden. Deze kookmethode is ook vergelijkbaar met indirect of convectie koken dat op houtskool en houtgestookte grills wordt gebruikt.

Mensen die het moeilijk hebben om een houtskool- of houtvuur onder controle te houden, zullen om een aantal redenen troost vinden in pelletgrills. Ze zijn voorzien van temperatuurregelaars met draaiknop die de warmte gemakkelijk vasthouden. Daarnaast creëren ze de rokerige smaak waar iedereen naar op zoek is.

Onderhoud is net zo eenvoudig als het gebruik van een stofzuiger om pelletstof van het verwarmingselement te verwijderen. Deze grills zijn ook behoorlijk kosteneffectief en hebben meestal dezelfde prijs als opties op gas. Het enige nadeel zijn de kosten van pellets.

6. Cortenstaal BBQ’s

Cortenstaal barbecue’s zijn de nieuwste trend in de BBQ wereld. De staalsoort zorgt voor een unieke roestkleur zonder dat dit afbreuk doet aan de sterkte van de barbecue. Er zijn veel verschillende soorten van, een veel gebruikte soort zijn de vuurschaal modellen. Vaak hebben deze design BBQ’s een diameter van 60 tot 100 centimeter. De sokkel is vaak in veel verschillende maten leverbaar. Jongens van Staal biedt klanten de mogelijkheid om zijn zelf, geheel naar wens, een BBQ te ontwerpen.

Laat een reactie achter

Direct aan de slag met koken !

Tijdelijke 10% korting

Vul je email in en ontvang een kortingscode met 10% korting
op alle artikelen.
ONTVANG KORTINGSCODE
close-link
Subscribe
Downloaden

Gratis de 4 lekkerste BBQ recepten

Laat je email achter en je ontvangt direct de whitepaper met de 4 lekkerste BBQ recepten.
close-link