Skip links

BBQ vuurschaal: De voordelen van dit type barbecue

Koken met een BBQ vuurschaal wordt steeds populairder! Terwijl buitengrillen vroeger alleen werd gedaan op een barbecue, ontdekken steeds meer mensen het plezier van het maken van een houtvuur in combinatie met een barbecueplaats om heerlijk eten te grillen. In dit artikel vertellen we je alle voordelen van koken in een BBQ vuurschaal.

Voordelen van koken in een BBQ vuurschaal

Er zijn verschillende dingen die geweldig zijn aan een vuurplaats buiten:

1. Barbecueplaats en vuurplaats buiten

Een groot voordeel van koken met een BBQ vuurschaal is dat jouw vuurplaats ook kan worden gebruikt als een verwarmingselement. Met andere woorden, op sommige dagen kun je met vrienden en familie rond het buitenvuur zitten om te genieten van de warmte van een groot vuur. Op andere kun je hem ook gebruiken als barbecue om heerlijk voedsel te grillen of te braden. Beter nog, doe beide op dezelfde dag! Welke andere grill ken je die deze dubbele functionaliteit kan bieden.

2. Koken met brandhout

Er gaat niets boven de smaak van een dikke, sappige biefstuk gegrild op echt brandhout. De aroma’s die in het eten worden verwerkt, zijn ronduit geweldig. Je kunt het zelfs variëren door verschillende soorten brandhout te zoeken met verschillende kenmerken. Amandelhout, appelhout, kersenhout, eikenhout en vele andere houtsoorten zijn algemeen verkrijgbaar in de meeste gebieden.

3. Groot formaat

Heb je grote trek? Of kook je voor een grote groep vrienden? Koken met een BBQ vuurschaal is iets voor jou omdat de meeste vuurkorven voor buiten groter zijn dan de meeste standaardgrills. Dit is om twee redenen een goede zaak: je kunt veel mensen rond de vuurplaats verzamelen om van het vuur te genieten en je kunt er tegelijkertijd heel veel steaks op koken. De grootte is mogelijk door het gebruik van cortenstaal.

4. Veelzijdigheid van recepten

Bijna elk recept dat je op een grill kunt bereiden, kan op een vuurschaal worden gekookt. Als je een deksel voor je vuurkorf vindt, kun je grote stukken vlees op indirecte warmte roosteren. Je kunt steaks, hamburgers, hotdogs, worstjes of wildvogels schroeien. Je kunt zelfs een koekenpan over het vuur gooien en sint-jakobsschelpen of groenten bakken. Veel vuurschalen hebben zelfs een draaispit waarmee je kippen, kalkoenen, speenvarkens of zelfs een lam kunt koken als je een pit hebt die groot genoeg is!

5. Veelzijdigheid van brandstoffen

Met koken op een BBQ vuurschaal heb je de veelzijdigheid om te koken met elke brandstof die je maar wilt om je grill lekker warm te krijgen. Als je liever met houtskool kookt, kun je het op de vuurschaal gooien, net als bij een gewone barbecue. Houtskool is ook sneller aan te steken. De mogelijkheid om beide te gebruiken, is erg aantrekkelijk.

6. Marshmallows roosteren

Wie kan vergeten dat een van de leukste dingen om boven een open vuur te koken (vooral als je jonge kinderen hebt!), marshmallows roosteren is. Natuurlijk kun je dit op een grill of op je fornuis doen. Maar is het niet veel leuker om te kunnen ontspannen rond het geroosterde vuur, achterover te leunen met een biertje of wijn, en op je gemak je marshmallows te koken boven een echt houtvuur? Het is net als kamperen met een kampvuur in je achtertuin!

Laat een reactie achter

Direct aan de slag met koken !

Tijdelijke 10% korting

Vul je email in en ontvang een kortingscode met 10% korting
op alle artikelen.
ONTVANG KORTINGSCODE
close-link
Subscribe
Downloaden

Gratis de 4 lekkerste BBQ recepten

Laat je email achter en je ontvangt direct de whitepaper met de 4 lekkerste BBQ recepten.
close-link